Nieuws

Oktober 2009

 

Shelf Ready Packaging- ( SRP)

Verpakkingen die praktisch zijn voor de handel en voor het winkelschap zullen altijd in trek zijn, vooral omdat deze kunnen leiden tot besparingen. Daarom is de vraag naar een dergelijk verpakking bijzonder actueel..

Zo hebben discounters als Aldi en Lidl zich 10 jaar geleden al tot de verpakkingsindustrie gericht om samen de koopbeleving van de klanten te stimuleren. Door hoogwaardige, meerkleurig bedrukte en voordelige “SRP-oplossingen” konden schappen snel, probleemloos en goedkoop gevuld worden. Door de snelle groei van deze discounters is de verpakkingsindustrie genoodzaakt hier verder op te ontwikkelen.

Als één van de leidende producenten van kwalitatief hoogwaardig – Flexo post print, Flexo pre print en Offset - bedrukte verpakkingen en displays, hebben wij ons gefocust op de nieuwste technologie. Zodoende kan worden geanticipeerd op de groeiende vraag naar Shelf Ready Packaging (SRP). De tijd was rijp om een juiste zet/investering te doen.

Met een zorgvuldige investeringsstrategie wordt vastgehouden aan een 10-jarenplan. Hierdoor kunnen wij aan onze strenge eisen voor machines en locaties voldoen. Bij de laatste plannen werd de snelle ontwikkeling van SRP meegenomen. Dit leidde tot de aanschaf van twee nieuwe plakmachines. De keuze viel na grondig onderzoek op de “TURBOX” Vouwdoos plakmachine.

Onze aandacht werd vooral getrokken door de hoge flexibiliteit en de mogelijkheid veel verschillende types verpakkingen te verwerken. De “Topmatcher”, die wordt toegevoegd aan de plakmachine, biedt dankzij meerdere machine-ingangen de mogelijkheid om verpakkingen uit meerdere, verschillende delen te maken. Daarnaast kan, door het plakken van verschillende formaten, een wezenlijke hoeveelheid karton worden bespaard.

Deze meerwaarde van de verpakkingen en de hoge doorloopsnelheid (Tot 10.000 inserts per uur) heeft ervoor gezorgd dat de “Turbox” vouwdoos plakmachine snel eerste keuze werd bij het behalen van nieuwe verpakkingsstandaards voor SRP-toepassingen.

Het behalen van de zilveren versie van de Fefco-Innovatieprijs 2009 is een bewijs van het succes van deze ontwikkeling. De machines zullen een factor van succes zijn voor de groei van Gissler & Pass in de volgende jaren, en wij hebben het volste vertrouwen in de kansen en uitdagingen van de aankomende periode.

 

A-pak benelux b.v.
Huizermaatweg 348
1276 LJ Huizen
Tel. 035 - 528 81 88
Fax 035 - 528 81 99
 

 

Terug